wyszukiwarka zaawansowana
wyszukiwarka zaawansowana
Do darmowej dostawy brakuje jeszcze 200

Yope Mineralne mydło kuchenne w płynie (500 ml)

Yope Mineralne mydło kuchenne w płynie (500 ml) Hipoalergiczny24.pl
  • promocja
Cena: 12,98 zł 14,61 zł 12.98
Producent: YOPE YOPE
Kod EAN: 5905279370043
Ocena: 0.0 / 5 (0 opinii )
Mała ilość produktów
Wysyłka w ciągu
Ilość - + szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]
do schowka
Dostawa od 9.48zł! szczegóły dostawy Odbiór osobisty: 0,00 zł
Paczkomaty: 9,48 zł
Kurier 48h: 12,50 zł
Kurier 24h: 15,00 zł
Kurier 48h za pobraniem: 15,99 zł
Kurier 24h za pobraniem : 17,99 zł
Darmowe paczkomaty przy zamówieniu powyżej 99zł!
Darmowy Kurier przy zamówieniu powyżej 200zł!
WYSYŁAMY RÓWNIEŻ ZA GRANICĘ
Certyfikaty/nagrody:

Opis

Nazwa produktu: Yope. Mydło kuchenne w płynie. Minerały.

Pojemność: 500 ml

Opis: Mydełko w płynie od polskiego producenta Yope, jest z pewnością propozycją wartą zainteresowania. Przemawia za tym skład zaprojektowany ze szczególną troską. Wyeliminowano z niego to czego Alergicy nie tolerują: Parabenów, parafiny, SLES'ów, silikonów, barwników, chemicznych upychaczy i podejrzanych spieniaczy. Entuzjaści kosmetyków naturalnych i Veganie docenią świetny naturalny skład pozbawiony komponentów pochodzenia zwierzęcego. Mydełko dedykowane jest do częstego stosowania a ze względu na wysoką skuteczność w usuwaniu nieprzyjemnych zapachów i zabrudzeń – idealnym miejscem jego przechowywaniajest kuchnia. Mydełko sprawnie zneutralizuje uciążliwe zapachy na rękach jak woń cebuli, czosnku czy ryb. Dodatkowo łagodna kompozycja ochroni skórę dłoni przed działaniem detergentów. Wśród dodatków znajdziemy ekstra delikatne wyciągi roślinne pielęgnujące skórę dłoni, witaminę B5, alantoinę oraz minerały: glin, miedź, potas, magnez, sód i cynk. Z szacunku dla zwierzaków w składzie nie ma surowców pochodzenia zwierzęcego. Balsam docenią wegetarianie i veganie.

Przeznaczenie: Mydło dedykowane jest do użytku kuchennego. Zadowolone będą z niego osoby, które przy częstym myciu rąk zauważają, że ich skóra na dłoniach ulega sukcesywnemu wysuszeniu. Mydełko Yope niesie ratunek i rozwiązanie dla tej sytuacji. Łagodny skład pozwala usunąć zabrudzenia i niepożądane zapachy z dłoni nie naruszając przy tym naturalnej bariery lipidowej. Mydełko posiada działanie antybakteryjne i regenerujące naskórek. Idealne do częstego stosowania!

Właściwości i cechy: Mineralne mydełko kuchenne to kolejny udany produkt od Yope. Z pewnością jest to jedno z najlepszych mydeł do częstego stosowania – łagodne, przyjazne, skutecznie eliminuje woń potraw z dłoni. Skóra pozostaje gładka i elastyczna, odporna na uszkodzenia oraz na podrażnienia. Aromat unoszący się w powietrzu a następnie pozostający na dłoniach jest wręcz oszałamiający – przywodzi na myśl zapach morskiej bryzy – świeży, lekki, uroczy.

Sposób użycia: Niewielką ilość mydełka wyciśnij na wilgotne dłonie, masuj aż do wytworzenia jedwabistej piany, następnie spłucz dokładnie pod bieżącą wodą i osusz dłonie ręcznikiem.

Korzyści: Wygodna i pojemna butla zawiera Mega wydajny produkt, dodając do tego niewygórowaną cenę oraz cechy samego kosmetyku, staje się on w naszej ocenie, niezwykle interesującą propozycją dla wymagających.

Wyprodukowano we UE.

Skład

Składnik INCI Funkcja Pochodzenie Jak działa
w kosmetykach YOPE?
AQUA  Rozpuszczalnik. Woda mineralna oczyszczona i przebadana pod kątem czystości mikrobiologicznej i chemicznej. To główny składnik kosmetyków. Wpływa na ich konsystencję, ale także jest nośnikiem substancji aktywnych.
SODIUM SUNFLOWERSEEDAMPHOACETATE Łagodny składnik myjący i nawilżający. Surowiec na bazie naturalnych trójglicerydów. Zawiera składniki nawilżające pochodzące z oleju ze słonecznika. Posiada certyfikat Ecocert. Skutecznie oczyszcza nawet w bardzo twardej wodzie. Nie narusza bariery lipidowej naskórka i nie powoduje podrażnień. Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, także bardzo wrażliwej.
SODIUM SESAMPHOACETATE Łagodny składnik myjący i nawilżający. Surowiec na bazie naturalnych trójglicerydów. Zawiera składniki nawilżające pochodzące z oleju sezamowego. Skutecznie oczyszcza nawet w bardzo twardej wodzie. Nie narusza bariery lipidowej naskórka i nie powoduje podrażnień. Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, także bardzo wrażliwej.
DECYL GLUCOSIDE  Łagodny składnik myjący. W połączeniu z Cocamidporopyl Betainą sprawia, że piana staje się przyjemniejsza w dotyku. Otrzymuje się w wyniku reakcji alkoholu tłuszczowego (pochodzącego z oleju kokosowego) z glukozą pozyskiwaną z kukurydzy. Uważany za jeden z najłagodniejszych środków powierzchniowo czynnych. Nie ma właściwości drażniących, dlatego stosowany jest m.in. w preparatach dla dzieci.
SODIUM METHYL OLEYL TAURATE
Łagodny składnik myjący, wspomaga tworzenie piany. Otrzymywany z kwasu oleinowego. Tworzy gęstą, kremową pianę.
GLYCERYL OLEATE Składnik zmiękczający skórę, stabilizuje pianę. Składnik pochodzenia roślinnego, Wytwarzany z olejów zawierających wysokie stężenie kwasu oleinowego. Zaakceptowany przez Ecocert, Cosmos, BDIH. Zmiękcza i nawilża. Wzmacnia  naturalną warstwę lipidową skóry i hamuje parowanie wilgoci z jej głębszych warstw.
DISODIUM LAURYL SULFOSUCCINATE Łagodny składnik myjący. Pochodzi z oleju kokosowego i alkoholu laurylowego. Łagodnie oczyszcza i nie powoduje podrażnień. Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, nawet bardzo wrażliwej.
SACCHAROMYCES FERMENT Składnik neutralizujący nieprzyjemne zapachy. Składnik pochodzenia naturalnego. Otrzymany w wyniku fermentacji surowców roślinnych. Przyspiesza rozpad lotnych cząstek o nieprzyjemnym aromacie i zmienia je w cząstki bezzapachowe. Naturalny, łagodny, nietoksyczny. Bezpieczny dla skóry i przyjazny dla środowiska.
COCO-GLUCOSIDE  Delikatna substancja myjąca, wspomaga tworzenie się piany. Składnik pochodzenia naturalnego, uzyskiwany z oleju kokosowego i cukru. Zaakceptowany przez Ecocert i BDIH do stosowania w kosmetykach naturalnych i organicznych. Ulega biodegradacji. Delikatnie i skutecznie oczyszcza skórę, dobrze się pieni.
GLYCERIN Składnik nawilżający. Składnik naturalny, otrzymywany przez zmydlanie tłuszczów roślinnych, głównie oleju kokosowego. Jakość dodawanej
przez nas gliceryny jest zgodna z Farmakopeą Europejską (kodeks apteczny).
Cząsteczki gliceryny są tak małe, że bez problemu przenikają przez naskórek do przestrzeni międzykomórkowych. Pozostają tam nawet przez 24 h i przyciągają cząsteczki wody. Dzięki temu skóra jest dobrze nawilżona, gładsza i bardziej elastyczna.
ALLANTOIN Składnik regenerujący. Alantoina jest pochodną mocznika, w naturze występuje m.in. w żywokoście lekarskim, korzeniach fasoli i soi. Jednak ta stosowana w kosmetykach uzyskiwana jest chemicznie. Przyspiesza regenerację naskórka, wspomaga gojenie podrażnień, zmniejsza zaczerwienienie, zmiękcza i wygładza. Przeznaczona
do pielęgnacji każdego typu skóry, także bardzo wrażliwej.
LACTIC ACID Składnik nawilżający, przywraca skórze właściwy poziom pH. Powstaje w procesie fermentacji cukrów z udziałem bakterii mlekowych. To m.in. jeden ze składników naturalnego czynnika nawilżającego (NMF), który dostarcza skórze wilgoci. Delikatnie złuszcza martwe komórki, dzięki czemu skóra jest gładsza, bardziej promienna, lepiej nawilżona, a zawarte w kosmetykach substancje aktywne lepiej i szybciej w nią wnikają.
PANTHENOL Składnik kojący i regenerujący. Uzyskuje się go w procesie chemicznym. Po przeniknięciu w głąb skóry pantenol zmienia się w witaminę B5, która naturalnie występuje m.in. w skórze, włosach, paznokciach. Koi i przyspiesza regenerację uszkodzonego, osłabionego i podrażnionego naskórka. Przyciąga wilgoć i zapobiega przesuszeniu skóry. Działa także przeciwzapalne.
CETYL BETAINE Składnik myjący, wspomagający tworzenie się piany. Substancja uzyskiwana ze składników naturalnych. Ulega biodegradacji. Skutecznie oczyszcza ciało i włosy bez podrażniania skóry. Dzięki niemu kosmetyki przyjemnie się pienią.
COCAMIDOPROPYL BETAINE Naturalny składnik wspomagający tworzenie się piany. Uzyskiwany z oleju kokosowego. Biodegradowalny. Łagodzi działanie silnych detergentów i sprawia, że kosmetyki przyjemnie się pienią. Nie drażni skóry.
POTASIUM SORBATE Naturalny konserwant, zapewniający trwałość i bezpieczeństwo kosmetyku. Substancja występująca naturalnie w owocach jarzębiny.
W ograniczonym stężeniu dozwolona przez instytucje certyfikujące (Ecocert, Cosmebio) do stosowania
w kosmetykach naturalnych
i ekologicznych.
Ogranicza rozwój drożdży, pleśni i bakterii. Bezpieczna dla skóry.
SODIUM BENZOATE Naturalny konserwant, zapewniający trwałość
i bezpieczeństwo kosmetyku.
W naturze występuje m.in. w jagodach, żurawinie, borówkach, śliwkach i cynamonie. Instytucje certyfikujące (Ecocert, Cosmebio) zezwoliły
na stosowanie go w ograniczonym stężeniu
w kosmetykach naturalnych
i organicznych.
Zabezpiecza kosmetyki przed rozwojem drożdżaków i pleśni. Nie podrażnia skóry.
CETEARYL ALCOHOL Składnik nawilżający, nadający kosmetykowi odpowiednią konsystencję. Uzyskuje się go m.in. z oleju kokosowego i palmowego. Zapobiega rozwarstwianiu się kosmetyku, dzięki czemu powstaje jednorodna emulsja, np. krem do rąk czy balsam do ciała. Dodatkowo nawilża i wygładza skórę.
GLYCERYL STEARATE  Składnik nawilżający, nadający kosmetykowi odpowiednią konsystencję. Uzyskuje się go m.in. z oleju kokosowego czy słonecznikowego. Lekko natłuszcza skórę i  uszczelnia jej naturalną warstwę ochronną, dzięki temu zapobiega utracie wilgoci z naskórka.
BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER Składnik nawilżający, regenerujący, kojący i ochronny. Organiczne masło shea wytwarzane jest z orzechów afrykańskiego drzewa, masłosza Parka. Posiada certyfikat Ecocert. Zawiera  dużo witamin A, E i F, dzięki temu skutecznie zwalcza wolne rodniki. Dobrze nawilża, koi, ujędrnia oraz regeneruje skórę. Działa przeciwzapalnie i jest  naturalnym filtrem przeciwsłonecznym.
COCOS NUCIFERA OIL Składnik nawilżający i odżywczy. Olej kokosowy otrzymywany jest
w procesie tłoczenia na zimno miąższu świeżych orzechów palmy kokosowej. Posiada certyfikat Ecocert.
Doskonale nawilża i natłuszcza nawet mocno przesuszoną, łuszczącą się skórę. Łagodzi objawy egzemy.
OLEA EUROPAEA FRUIT OIL Składnik nawilżający i odżywczy. Oliwa otrzymywana jest podczas tłoczenia oliwek na zimno. Bogata w witaminę E i kwasy tłuszczowe, dobrze wnika w skórę
i dostarcza jej niezbędnych substancji odżywczych oraz nawilżających. Nie powoduje podrażnień.
ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL Składnik nawilżający, odżywczy i ochronny. Olej uzyskiwany jest z orzechów drzewa arganowego. Posiada certyfikat Ecocert. Ze względu na wysoką zawartość witaminy E, F oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, wzmacnia oraz intensywnie nawilża skórę. Dodatkowo chroni ją przed działaniem wolnych rodników i niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych, takich jak słońce czy suche powietrze.
SORBITAN OLIVATE, CETEARYL GLUCOSIDE, CETEARYL  Składniki nawilżające, emulgatory. Stworzone na bazie oliwy z oliwek. Posiadają certyfikat Ecocert. Poprawiają konsystencję kosmetyku i wspomagają działanie nawilżające pozostałych substancji pielęgnacyjnych. Chronią naskórek przed zbyt szybką utratą wilgoci z jego głębszych warstw.
TOCOPHERYL ACETATE Składnik przeciwstarzeniowy, ochronny, antyoksydant. Pochodna witaminy E
o wyjątkowej stabilności i odporności na działanie temperatury oraz tlenu.
Wzmacnia i natłuszcza skórę, ale przede wszystkim  jest jednym z najskuteczniejszych wymiataczy wolnych rodników.
ISONONYL ISONONANOATE Składnik nawilżający. Ester kwasów tłuszczowych. Intensywnie nawilża i wygładza suchy, szorstki naskórek.
A dodatkowo sprawia, że kosmetyk lepiej się rozprowadza.
Camellia Japonica Seed Oil Składnik nawilżający
i przeciwstarzeniowy.
Olej otrzymywany z ziaren kamelii japońskiej. Intensywnie pobudza produkcję włókien kolagenowych
w skórze, reguluje przepływ wody między różnymi jej warstwami, działa przeciwzapalnie.
ETHYLHEXYLGLYCERIN PHENOXYETHANOL Konserwanty przedłużają trwałość kosmetyku, zapobiegają rozwojowi bakterii i grzybów. Substancje uzyskiwane chemicznie. Pierwszy ze składników poprawia skuteczność drugiego. Razem bezwzględnie niszczą bakterie i grzyby, jeśli te dostaną się do kosmetyku
XANTHAN GUM Składnik poprawiający konsystencję kosmetyku. Powstaje w wyniku fermentacji cukrów. Nadaje kremom i balsamom aksamitną, przyjemną konsystencję.
TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE Składnik chelatujący. Otrzymywany z surowców roślinnych, bazuje na kwasie L-glutaminowym. Nazwa chelatów pochodzi od greckiego słowa chele, co oznacza szczypce kraba. Składnik ten wychwytuje kationy metali lub minerałów, łączy się z nimi i tworzy formy dobrze przyswajalnych związków, jak wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo. Proces chelacji jest także używany podczas usuwania toksyn metali ciężkich z organizmu.
PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL Składnik nawilżający. Olej otrzymywany jest z nasion owoców drzewa migdałowego. Doskonale nawilża skórę suchą i podrażnioną. Polecany nawet w przypadku łuszczycy czy egzemy.
MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL Składnik regenerujący, ochronny, nawilżający i odżywczy. Olej otrzymywany jest z orzechów drzewa macadamia. Naturalny antyoksydant, który dodatkowo przyśpiesza gojenie się  niewielkich uszkodzeń i podrażnień skóry.
OLEYL ERUCATE Składnik nawilżający. Wytwarzany w 100%  na bazie składników naturalnych w procesie enzymatycznym. Spełnia wymogi Ecocert. Doskonale wygładza skórę, pozostawia na niej wyczuwalną,
ale przyjemną i nietłustą warstwę ochronną.
ASTROCARYUM MURUMURU SEED BUTTER Składnik nawilżający. Masło pozyskuje się w wyniku tłoczenia na zimno nasion owoców dziko rosnącej amazońskiej palmy Astrocaryum Murumuru. Ze względu na dużą zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych doskonale chroni skórę przed niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi (mróz, słońce, wiatr). Działa antyalergicznie, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo.
Jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, zawiera prowitaminę A i witaminę C.
ADANSONIA DIGITATA SEED OIL Składnik nawilżający, regenerujący, kojący i odżywczy. Olej otrzymuje się z ziaren afrykańskiego baobabu metodą tłoczenia na zimno. Źródło niezbędnych nienasyconych kwasów, bogaty w witaminy E, A, F i sterole. Doskonale odżywia i nawilża skórę,
ma także właściwości przeciwzapalne, szybko koi podrażnienia.
CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, GLYCINE SOJA OIL, TOCOPHEROL Składnik kojący i łagodzący. Olej otrzymuje się w procesie maceracji płatków nagietka w oleju sojowym. Szybko koi podrażnioną skórę, działa przeciwzapalnie, wzmacnia naczynia krwionośne, likwiduje zaczerwienienie i świąd.
VERBENA OFFICINALIS FLOWER LEAF EXTRACT Składnik kojący, przeciwzapalny. Ekstrakt otrzymuje się z liści werbeny. Jest cennym źródłem werbaskozydu – związku chemicznego
o potwierdzonych właściwościach przeciwzapalnych, przeciwutleniających i przeciwbakteryjnych.
ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE Składnik regenerujący, przeciwzapalny, kojący. Sok wyciskany jest z liści aloesowych. Szybko przenika do głębszych warstw skóry i z jednej strony hamuje rozwój stanów zapalnych, a z drugiej przyspiesza złuszczanie martwego naskórka. Dodatkowo odbudowuje Naturalny czynnik nawilżający (NMF) oraz płaszcz lipidowy skóry.
FICUS CARICA FRUIT EXTRACT Składnik nawilżający, odmładzający, antyoksydant. Ekstrakt otrzymuje się z owoców figowca. Dostarcza skórze wielu cennych składników, witamin i pierwiastków m.in.: glukozę, fruktozę, witaminy C i z grupy B, karoten, potas, wapń, magnez, fosfor.
VANILLA PLANIFOLIA EXTRACT Składnik nawilżający, regenerujący, przeciwzapalny. Ekstrakt pozyskiwany jest ze strączków wanilii. Chroni przed działaniem wolnych rodników i rozwojem stanów zapalnych. Dobrze nawilża i zmiękcza nawet mocno przesuszoną, szorstką skórę.
CINNAMOMUM ZEYANICUM BARK EXTRACT Składnik ujędrniający i rozgrzewający. Ekstrakt pozyskuje się z kory cynamonowej. Chroni skórę przed działaniem wolnych rodników i rozwojem bakterii na jej powierzchni. Działa także jak naturalny filtr przeciwsłoneczny.
ANADENANTHERA COLUBRINA BARK EXTRACT Składnik nawilżający i odmładzający. Wyciąg z kory drzewa Anadenanthera colubrina. Usprawnia transport wody w skórze i wzmacnia barierę ochronną, dzięki czemu hamuje parowanie wilgoci z naskórka. A dodatkowo pobudza produkcję kolagenu i elastyny. W efekcie skóra jest dobrze nawilżona, gładsza i jędrniejsza.
HONEY EXTRACT Składnik odżywczy, nawilżający, regenerujący i kojący. Ekstrakt pozyskiwany z naturalnego miodu. Dostarcza skórze cennych składników odżywczych, soli mineralnych i witamin: B, C, A, D i E.
MAGNESIUM CHLORIDE, POTASSIUM CHLORIDE, ALUMINIUM CHLORIDE,  ZINC CHLORIDE, COPPER SULFATE, MANGANESE CHLORIDE, SODIUM CHLORIDE, LYSINE Składniki przeciwzapalne, antyoksydacyjne, nawilżające
i przeciwstarzeniowe.
Kompleks minerałów tworzy roztwór oligoelementów: glinu, chloru, miedzi, manganu, potasu, magnezu, sodu, cynku. Nawilża warstwę rogową naskórka, zapobiega odwodnieniu skóry, ujędrnia ją i wzmacnia.
EUGENIA CARYPOPHYLLUS (CLOVE BUD) OIL Składnik przeciwbakteryjny, nadaje zapach. Olejek eteryczny otrzymuje się
z pączków kwiatowych goździkowca
w procesie destylacji parą wodną.
Działa antybakteryjnie, pobudza mikrokrążenie i przyjemnie rozgrzewa skórę. A poza tym dostarcza jej mnóstwo cennych składników takich jak: wapń,  żelazo, fosfor, sód, potas, a także witaminy A oraz C.
MENTHA PIPERITA LEAF EXTRACT Składnik kojący i łagodzący. Ekstrakt otrzymuje się z liści mięty pieprzowej. Posiada certyfikat Ecocert. Chroni skórę przed działaniem wolnych rodników i spowalnia procesy starzenia się. Daje przyjemne odczucia, bo jednocześnie chłodzi
i rozgrzewa.
CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT Składnik łagodzący, przeciwstarzeniowy, regenerujący. Ekstrakt otrzymuje się z liści zielonej herbaty. Dostarcza skórze cennych witamin m.in. C (zwalcza wolne rodniki, rozjaśnia) oraz K (wzmacnia naczynka), a także polifenoli łagodzących stany zapalne.
ZINGIBER OFFICINALE ROOT EXTRACT Składnik wzmacniający i regenerujący. Ekstrakt pozyskuje się z korzenia imbiru. Składnik posiada certyfikat Ecocert. Ujędrnia skórę, przyjemnie rozgrzewa, pobudza krążenie i przyśpiesza wchłanianie się innych składników kremów i balsamów.
SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT Składnik przeciwzapalny. Ekstrakt otrzymuje się z liści szałwii. Szybko łagodzi podrażnienia skóry i hamuje rozwój stanów zapalnych. Nadaje kosmetykom wyjątkowy, ziołowy zapach.
CAULERPA LENTILLIFERA EXTRACT Składnik nawilżający i wygładzający. Ekstrakt otrzymuje się z glonów zwanych zielonym kawiorem. Dostarcza skórze cennych protein, witamin (B1, B2, B3, B9, A, E), mikroelementów (sód, potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo, miedź, mangan), kwasów tłuszczowych (omega 6 i 9). Intensywnie odżywia
i szybko przywraca cerze promienny wygląd.
SANTALUM ALBUM (SANDALWOOD) EXTRACT Składnik odżywczy i antybakteryjny. Ekstrakt otrzymuje się z kory drzewa sandałowego. Działa zmiękczająco na suchy, wrażliwy, łuszczący się naskórek
i hamuje rozwój stanów zapalnych.

Opinie o produkcie (0)

Podobne produkty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl